Babynest

Går du i väntans tider och längtar efter att ditt första barn ska anlända? Har du inte riktigt kolla på vilka saker och produkter du kommer att behöva den första tiden? Då kommer här 2 smarta tips som man lätt glömmer bort.

Ett babynest

Den första produkten vi tänker tipsa om är en relativt ny produkt på marknaden, ett babynest. Det är en produkt som ser ut som en mjuk bädd med höga håra kanter. Denna produkt är perfekt för barnet att sova i den första tiden. Eftersom den gör att barnet känner sig ombonad och trygg brukar barnet gilla att ligga och sova i denna smarta produkt. Den går både att använda i dubbelsängen mellan föräldrarna på natten, i barnvagnen eller vaggan på dagen, eller bara fritt liggandes i vardagsrumssoffan eller på golvet.

En bärsele

Små barn brukar gilla närhet till sina föräldrar. Barnet är van att ligga i mammas varma ombonade mage och de brukar känna en trygghet att bli burna nära för att återskapa denna känsla. Den tid ditt barn inte ligger i sitt babynest brukar denne vanligtvis vilja bli buren och vara nära sina föräldrar. Därför är det bra att satsa på att investera i en bärsele eller sjal som är lämpade för nyfödda. På detta sätt kan du göra de sysslor du måste, ha händerna fria men ändå ha ditt barn nära. Barn är skapade för att vilja vara nära, att känna närheten till sina föräldrar och på så sätt skapa en trygghet och en bra relation. Ett tips är att läsa boken Nära Föräldrar, för att se hur ni kan bära ert barn och skapa en bra kontakt er emellan.