Barn fullkomligt älskar leksaker och självklart har alla just sin egna, speciella favoritleksak. Något som kan vara bra att tänka på är att du med de leksaker du köper till dina barn kan ge dem de rätta förutsättningarna för att lyckas i livet.

färgglada byggnadsleksaker

Nu för tiden finns det gott om pedagogiska leksaker som inte bara är lärorika utan dessutom väldigt roliga att använda. Om man inte är ute efter traditionella leksaker finns det även andra sätt att hjälpa barnet att lära genom lek. Ett väldigt modernt exempel är så klart iPaden. Där kan du ladda ned många spännande appar som förhoppningsvis kommer väcka barnets lust för lärande och kunskap. Tips på appar finner du i Lärarförbundets tidning för förskollärare. Bland annat tipsas om Skolstil, en app som hjälper barnet att lära sig läsa.

Även vanliga fysiska leksaker kan vara lärorika. På nätet kan du hitta gott om pedagogiska leksaker. Du kan bland annat hitta Pumpkin klosshus som förbättra barnets förmåga att lära sig former och att bygga saker – något som är väldigt viktigt. Du har så klart också andra pedagogiska och spännande alternativ att tillgå på sidan. De vill också premiera ekologiska och giftfria tillverkare. Det innebär att du som konsument kan känna dig säker på att leksakerna du köper tillverkats på ett schysst sätt.

Viktigt att lära sig tidigt

Forskningen visar tydligt på att det är när man är liten man lär sig som allra bäst. Därför är det så klart bra om du kan hitta en leksak barnet inte bara tycker om utan som också lär honom eller henne något. Det kan vara en leksak som förbättrar barnets språkkunskaper eller ett allmänbildande spel.