Barn brukar känner en trygghet med en nattlampa i sovrummet som sprider behagligt ljus. En nattlampa fungerar även som insomningslampa eftersom den inte stör sömnen. Den ger helt enkelt en avslappnad atmosfär i rummet som också är en trygghet för dig som vuxen.

Du undviker även onödiga skador som fallolyckor med ett lite lätt upplyst rum. När du ska gå upp mitt i natten hjälper nattlampans dova ljus dig att hitta i mörkret.

Säkerheten är viktig

Idag finns en uppsjö av både söta och häftiga nattlampor att välja mellan. En del har speldosor med musik och projektorer, medan andra är mer diskreta i sin utformning. När det gäller lampor till barnrummet är det extra viktigt att tänka på säkerheten. Du bör även använda säkra petskydd i alla eluttag. Ta en titt här för att olika typer av säkra nattlampor till barnens rum.

Lampor med smarta funktioner

När du väljer lampa är tekniken också en aspekt att utgå från. Du hittar nämligen modeller med olika smarta funktioner. Det finns bland annat lampor med praktiska sensorer som tänds per automatik när rummet är mörkt. Sensorer kan även hjälpa till att minska elförbrukningen i hushållet.

Batteridrivna lampor är också ett alternativ till mindre nattlampor. De är särskilt praktiska när det inte finns eluttag direkt i anslutning till lampans placering.