Att ha ett husdjur att gosa och leka med är många barns dröm. I sin dröm ser barnet bara de roliga stunderna då allt är kul och inget är besvärligt. Om ditt barn tjatar om att skaffa ett djur till hemmet så finns det några överväganden att göra.

Katt och barn

Först och främst, är ditt barn moget nog att ta ansvar för ett husdjur? Är du själv beredd att ta ansvar om barnet tröttnar? Ett husdjur är ingen leksak som man bara lägger ifrån sig och sedan sköter det sig självt, nej ett husdjur behöver omvårdnad och tillsyn, det är en hel del pyssel med djuret oavsett om det är stort eller litet.

Katt som första husdjur

En katt är på många sätt ett idealiskt husdjur. En katt sköter sig själv på många sätt och mycket roligare att leka med än till exempel möss och undulater. Skaffar du en innekatt så behöver den inte rastas när det är busväder ute, man behöver inte dressera den som en hund, men den kräver en hel del i sin miljö för att vara nöjd. En kattlåda eller till och med kattlådor, en matplats och en mysig säng som står lite för sig själv, gärna i ett hörn. Kattsängar och andra tillbehör hittar du hos Supercat som också har kattlådor och klösbrädor, ja allt för att hålla katten nöjd och i trim.

Det finns leksaker att köpa till din katt men den bästa leksaken är antagligen lillhusse och lillmatte. Det är hur kul som helst att busa med sin katt och man behöver kanske bara en liten boll eller en snörstump för att ha roligt med misse. Men det är viktigt att ditt barn lär sig att ta ansvar för att kattlådan är fräsch och att det finns rent vatten i vattenskålen. Det är även viktigt att katten för vara ifred när den besöker sin toalett, äter eller bara vill vila i sin kattsäng.