Nyfödda bäbisar behöver ju kläder precis som alla andra. Men samtidigt ska man inte föra med exakt samma tänk som när man köper kläder åt sig själv eller äldre barn. Här har vi samlat några användbara tips för hur man väljer kläder till de allra minsta.

Köp inte allt för mycket innan förlossningen

En väldigt vanlig miss är faktiskt att köpa en massa kläder innan barnet ens är fött. Och misstaget med detta är helt enkelt att man inte vet i förhand hur stor barnet kommer att vara. Gissar ni fel sitter ni också där med en massa plagg som är i fel storlek och mer besvärlig att använda. Lite för stor är ju en sak, men för små plagg bör ni ju inte använda.

Enkla kläder är ofta bäst

Gör det inte onödigt krångligt att ta på barnet kläder. De har ju inte ännu lärt sig att hjälpa till och är heller inte så förtjust i att få kläderna dragna över huvudet. Plagg som jumpsuts är ofta att rekommendera, antingen med sockar inbyggda eller så köper du dem separat.

Familj och vänner kan ha kläder att låna

Bäbisar använder ju inte direkt sina kläder i så pass utsträckning att de hinner slita ut dem. Vilket är varför det är väldigt vanligt att låna kläder från familj och vänner som deras barn växer ur dem. En fördel med dessa kläder är ju dessutom att de nog hunnit tvättats ett antal gånger redan och nu troligtvis är mjukare och skönare än helt nya plagg!