Det är inte så att alla barn tycker om idrott eller sport utan vill gärna göra något annat på sin fritid. Det gäller att hitta passande aktiviteter för barnen. Vi ger er tips på aktivitet som inte är fotboll eller annan idrott utan kanske kan passa för just ert barn.

Hitta en dansskola på den ort som ni bor på kan vara ett väldigt trevligt alternativ. Ta en titt på FunkyKidz som på 120 orter i vårt avlånga land bedriver denna härliga dansskola. Det är förmodligen Sveriges största dansskola för barn mellan två till åtta år. Barnen delas upp i tre olika dansklasser där de yngsta mellan 2-3 år får tillsammans med en förälder lära sig rytmik, dans och rörelse tillsammans med duktiga instruktörer. Det kan vara en blandning av både barnmusik och populärmusik vilket gör det skoj att få röra sig till.

När barnen vuxit en aning så finns det grupper för de som blivit 4-5 och 6-8 år. I alla åldersgrupper så är det fokus på att ha roligt och att få lära sig dans. De lite äldre barnen får lära sig enklare koreografier och till häftig musik. Under tio veckor på våren och tio på hösten så övas det och förbereder sig för en sprakande avslutning som hålls i den träningslokal som man varit i. För den som blivit äldre än åtta år kan gå vidare till Bliss Dance Academy och för den som är i åldern 8 till 14 år.