Likaväl som vuxna vill få det fint och snyggt så ska ju även barnen få det snyggt. Att fixa till barnens rum behöver inte ta allt för mycket av ens tid. Man kan med enkla medel snygga upp med lite färg och några nya möbler.

Man kan välja att gå all in och inreda hela rummet efter konstens alla regler eller så väljer man den enkla vägen och enbart målar om i någon klatschig färg så rummet ser nytta och fräscht ut. Varje ålder har sin färg på något sätt, man kan se skillnad bara när någon av barnen blir tonåring hur inredning och färger kanske blir viktigare än tidigare.

Det är viktigt att lyssna på barnen hur de vill att deras rum ska vara utformat och vilka tapeter eller färger det ska vara. Låt dom vara med och välja så de inte känner sig överkörda med tråkiga föräldrar som ska välja hela tiden. Målar man på tapet så är det inte allt för stor kostnad att måla om man skulle känna att det blev en riktigt konstig nyans som valdes i fösta hand.

För att göra inredningen lite billigare så kan man fixa till äldre loppisfynd så att de passar barnets ålder, lite skrapning och färg på en schysst byrå kan förvandlas till en bra förvaring i rummet. Från år till år så kanske barnen växer ifrån dinosaurier eller prinsessmålningarna och då kan man enkelt måla om och få bort detta.