Att skapa en stil på sitt barn är det nog många föräldrar som gör, än fast de inte alla gånger vill erkänna det. Föräldrarnas stil går ofta igen med det man klär barnet i och det kan ibland vara lätt att se när man hämtar på dagis vem som rår om vilket barn.

En riktig rockerOlika stilar

Med dagens utbud av barnkläder så kan man i stort sett hitta barnkläder i alla klädstilar som ändå är praktiska, varma och funktionella. Är du en ”rocker” så varför inte välja kläder för ditt lilla busfrö i samma stil. Varför inte köpa en cool body med döskallar med matchande sockar till. Toppa stilen med ett par jeansleggings, både skönt, praktiskt och framförallt snyggt.

Är du istället en tjej som gillar ”bohemic chic” stilen så passar även denna stil perfekt även på de små. Tänk dig en 3-åring i ett par stickade leggings med en söt tyllkjol över som matchas med en bomullsblus med knappar. Så sött och bekvämt för barnet på samma gång.

Välja storlek

När man köper barnkläder är det bra att tänka på att inte köpa för små storlekar, barnen växer då ur kläderna fort och du måste snabbt köpa nya. Ett tips är att köpa kläder med mudd i ben och ärmslut, det gör att barnet kan ha en storlek som är lite för stor och kan då använda kläderna längre. Köper du ett par jenas så välj gärna en modell som är snygg att vika upp, du kan då ha dem uppvikt till en början och vika ner allt eftersom barnet växer.

En riktlinje generellt för barnkläder är att sätta barnet i första rummet, är kläderna framförallt bekväma, funktionella och praktiska. Därefter kan man gå loss på stil och design för att skapa den ”rätta” looken.